Ligos/silpnos vietos

Post Reply
max112

Ligos/silpnos vietos

Post by max112 »

Esu susidomėjas pirkti mondeo 2001/2003 metu, tai norėčiau, kad pasidalintumėte žiniomis apie ši modeli, kokios dažniausiai bėdos kyla, kas dažniausiai genda, perkant į ką vertėtu atkreipti dėmesį, kaip šiu mašinu varikliai, kokie geriausi.
User avatar
Gezatron
Forumo Tėvas
Posts: 3786
Joined: 2007 09 24 , 20:17
Lytis: Vyras
Mondeo karta: Neturiu mondeo
Variklis: 3,0 l Duratec V6
Kuro tipas: Benzinas
Kėbulo tipas: Sedanas
Spalva: Raudona
Location: Utena
Contact:

Re: Ligos/silpnos vietos

Post by Gezatron »

http://forum.mondeo-klubas.lt/viewtopic ... ti#p131754" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.mondeo-klubas.lt/viewtopic ... ti#p131624" onclick="window.open(this.href);return false;

mokomes naudotis forumo paieska ir skaityti foruma
Ladorghini Getlohgado 2105 1,3 benzas Geltona Ochros 140km/h
Toyota Tundra 5.7 V8 HEMI Petrol tik 100km/35ltr
Do_it_Easy

Re: Ligos/silpnos vietos

Post by Do_it_Easy »

Jei nori dyzelinio variklio ir dažnai piltis ne itin kokybišką kurą, tai bene svarbiausia taisyklė - nepirk tik TDCI, nes po to bus problemų su purkštukais. :D Ir jei netyčiukais pasitaikytų su mažesniu nei 150k km kilometražu, tai nepatarčiau imti, nebent turi papildomą ~1500 Lt, nes dar gali būti nekeistas smagratis, kuris realiai keičiamas vieną kartą per visą mašinos egzistavimą. Jei ieškosi rudžių, tai visų pirma žiūrėk durelių apačioje iš vidinės pusės - vis vieną kitą šimtuką bus lengviau nusiderėti. :D Plius atkreipk dėmesį kaip bagažinė atsidaro, nes bent jau man, kai drėgnesnis oras ji neatsidaro iš vidaus ir su bagažinės mygtuku, veikia tik su pulteliu, nes kažkur ten drėgmės gauna. Mane tai iš tikrųjų erzina, ypač kai būna užvesta mašina, nes reikia ją nugesinti norint atrakinti. Plius jei dūmingumas nemažas, tai bėk, kuo toliau, nes nemažai teks patuštinti kišenę, o tuštinti tikrai teks, nes kaip žinai labai sugriežtėjo TA šiuo klausimu. Tai tiek iš mano pusės pastebėjimų.
Valaika

Re: Ligos/silpnos vietos

Post by Valaika »

Puse velnio mašina. Turiu TDCI. Pigi, ekonomiška, pakankamai neblogai važiuojanti.. Nežinau kaip benzininės, bet dyzelinio fordo antrą kartą nepirkčiau...
Tai mistinė mašina. Kai viskas veikia, tai veikia, bet jei kas atsitinka tai net "profisionalai" pagelbėti bejėgiai. Buvo atsiradę pora problemų, tai buvau pas Vilniaus ir Kauno "atstovus", tai vyriokai skirtingas ligas nustatė, bet abu smarkiai nepataikė. Jeigu po kapotu atsiras kokie garsai (o jie tikrai atsiras), tai pašalinti juos irgi sudėtinga bus.
Žodžiu kokia kaina, tokia ir mašina.
linas159
Dalyvis
Posts: 2
Joined: 2022 08 23 , 06:41
Vardas/Pavardė:: Linas Rustokas
Lytis: Vyras
Mondeo karta: MkIII
Gamybos metai: 2002
Kuro tipas: Benzinas/dujos
Kėbulo tipas: Sedanas
Spalva: Sidabrinė
Vairuoja nuo: 2010
Contact:

Re: Ligos/silpnos vietos

Post by linas159 »

Nu taip, dėl kainos ir kokybės santykio tai tikrai pritariu. Labai dažnai žmonės galvoja, kad nusipirkus mašiną už 1000 eu galės važiuoti be jokių problemų. Nu žinokit, kad taip realiam pasaulyje retai kada pasitaiko. O kalbant apie mondeo ligas, tai viena iš tokių yra rūdys. Bent mano atveju, tai jos plito labai greitai, nespėjau tvarkyti. Aišku, mašina buvo ne pati naujausia ir važinėjau daug, tai ir pats kaltas :D Nu bet atrodo, kad ir su "GoGreenhemp" beteptum, vistiek nori muštis rūdys nors tu ką. Bet po kiek laiko, kai visos korozijos apsaugos buvo pritaikytos, laikėsi viskas pakankamai gerai. Tai ačiū dar kartą "Gogreenhemp", kad išgelbėjo mano mylimą mašiniuką :ploti:
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest